Karmiwan Piika ”Nipsu”

Kuva: Miikku Pietilä

Bordercollienarttu KARMIWAN PIIKA
s. 22.12.2020
i. Karjapaimenen Merri
e. Erica
Kasv. Heidi Mustonen, Pornainen
Om. Maija Kultamaa, Kulloonkylä
Nipsu KoiraNetissä

Nipsu tuli meille hieman yllättäen helmikuussa 2021. Olin jo edellisestä syksystä alkanut katselemaan tulevia pentueita vähän sillä silmällä, koska olin suunnitellut että meille voisi tulla kolmas koira joskus vuoden sisällä. Nyyti oli jo 11 v. ja Ness 5 v. ja oli ollut edeltävästi pitkällä sairaslomalla olkapään sivusidevamman vuoksi. Tuntui tuolloin tosi kurjalta, kun treenit tyssäsivät siihen useiksi kuukausiksi. Vaikka koirat on meille rakkaita perheenjäseniä, on toko myös minun harrastukseni ja pitkät tauot siitä tuntuvat aina vähän tylsiltä. Nyt mulla on jo kahdesti käynyt niin, että kisaiässä oleva koira on pidemmällä sairaslomalla, joka on aina sitten tarkoittanut taukoa myös omaan harrastukseen. Joten niin päätin alkaa etsimään hissukseen pentua meille kolmanneksi koiraksi. Samalla tietysti toivoen Nessin täydellistä toipumista, mutta varsinkin nykysäännöillä tokossa koiran treenaaminen ja kisaaminen EVL:ään vie helposti kolmekin vuotta, joten pentua olisi kiva treenata siinä sivussa jolloin minulle ei tulisi niin pitkiä kisataukoja.

Kuva: Miikku Pietilä

Lopulta kaikki tapahtuikin ihan todella nopeasti, kun ihastuin Facebook-feediä selaillessa todella söpöön, vähän Nyytin näköiseen pentuun. Ei ehkä mikään järkevin lähtökohta pennun hankkimiseen, mutta ehkä tällaisia päätöksiä pitää välillä tehdä tunteella eikä järjellä! Viestittelin kaverini kanssa joka oli ottamassa pentueesta pentua, ja kuulin että kyseinen pentu on todella kiva, reipas ja rohkea narttupentu. Koteja pennuille ei ollut vielä päätetty, joten otin yhteyttä ennalta tuttuun kasvattajaan. Kävin katsomassa tuolloin jo 6-viikkoista pentua, lopulta muutaman päivän pähkäilyn ja sukujen selailun jälkeen päätin käydä vielä uudelleen katsomassa sitä, ja pentu tuntui edelleen todella kivalta. Niinpä meille jo alle viikon kuluttua siitä muutti mainio pieni Nipsu. Nyytistä ja Nessistä poiketen Nipsun molemmat vanhemmat ja sukulaiset työskentelevät lammastiloilla työkoirina – sitä vartenhan bordercolliet ovat olemassa, joten kunnioitettavat ammatit kyseessä Keijo-äidillä (kyllä, Nipsun emän nimi on Keijo!) ja Merri-iskällä. Tokoharrastuksen lisäksi Nipsu pääsee myös käymään lampailla, saa nähdä miten se tulee sujumaan. Koira tietää kyllä mitä pitää tehdä, tässä tiimissä heikoin lenkki tulee varmasti olemaan omistaja!

Odotan innolla mitä kaikkea meillä on Nipsun kanssa edessä! Nyt vajaan viikon verran meillä asusteltuaan se on sujahtanut osaksi laumaa todella helposti ja on täyttänyt kaikki odotuksemme.

Nipsu hieman alle 7-viikkoisena. Kuva: Miikku Pietilä

Nipsu sisaruksineen. Kuva: Miikku Pietilä