Minä

Olen Maija, innokas koiraharrastaja, jonka vapaa-aikaa kuluu erinäisillä hiekka- ja nurmikentillä pohtien koirien tottelevaisuuskoulutuksen saloja. Pidän myös luonnossa liikkumisesta ja valokuvaamisesta, sekä olen melko innokas lukutoukka. Toko on koiraharrastuksista eniten sydäntäni lähellä, ja ensimmäisesti koestartista onkin kulunut jo kohta 20 vuotta. Kun nuorena aloittaa, sen vanhana taitaa – tai sitten ei!

Ensimmäisen oman koirani sain vuonna -96, kun suomenlapinkoiranarttu Iina (TK2 Lecibsin Vehkaliina) muutti koirakseni ja muutti minut koiraihmiseksi. Iinan kanssa harrastin lähinnä tokoa, mutta muitakin lajeja tuli kokeiltua. Iina kuoli yllättäen ja dramaattisesti vain 8-vuotiaana kauniina heinäkuun iltana saaden sydänkohtauksen kesken lenkin. Toinen suomenlapinkoirani Unna (TK1 Taivaannastan Diidalogus) oli perheenjäseneni lähes 15 vuoden ajan. Unna kilpaili tokossa EVL:ssä ja agilityssa sillä oli kilpailuoikeus kolmosiin. Unna nukkui pois syksyllä 2018.

Perheeseeni kuuluu avomies Simone, sekä bordercolliemme Nyyti ja Ness. Asumme Porvoossa maalaismaisemissa, jossa koirillakin on tilaa oleilla pihalla. Molemmat koirani ovat EVL:ssä, mutta Nyyti on selkävaivojen vuoksi ollut jo 6-vuotiaasta lähtien koekenttien ulkopuolella, viettäen tosin aktiivista arkielämää kevyesti treenaillen ja lenkkeillen. Nyyti kuului aikanaan TOKO:n valmennusrenkaaseen ja karsintojakin kierreltiin ilman sen kummempaa menestystä. Titteleitä Nyyti keräsi POHJ TVA:n verran.  Ness on vasta koeuransa alkutaipaleella, toivon että meillä olisi Nessin kanssa monta tervettä yhteistä harrastusvuotta edessä.

Toko on ehdottomasti minun lajini, se on kaikessa haastavuudessaan todella palkitsevaa. On mielettömän hienoa saada koira haluamaan treenaamista ja kisaamista yhtä fanaattisesti kuin ohjaajansa, sekä viilata liikkeitä pikku hiljaa kohti sitä omaa ihannetta.

Nyytin kanssa syksyllä 2018. Kuva: Maarit Hellman

 

Nyyti

Nyyti

Iina

Lappalaisemme Unna ja Dolla

Lappalaisemme Unna ja Dolla

Yksi kommentti artikkeliin ”Minä

  1. Hei, kasvatatko lappalaiskoiria? Lappalaiskoirat Ry:n nettisivulta löytyi kennelnimi (Vehkaliinan) ja linkki tänne :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s