Minä

Olen Maija, innokas koiraharrastaja, jonka vapaa-aikaa kuluu erinäisillä hiekka- ja nurmikentillä pohtien koirien tottelevaisuuskoulutuksen saloja. Pidän myös luonnossa liikkumisesta ja valokuvaamisesta, sekä olen melko innokas lukutoukka. Toko on koiraharrastuksista eniten sydäntäni lähellä, ja ensimmäisesti koestartista onkin kulunut jo 15 vuotta. Nyt 30-vuotiaana voinkin sanoa, että olen harrastanut tokoa jo puolet elämästäni!

Ensimmäisen oman koirani sain vuonna -96, kun suomenlapinkoiranarttu Iina (TK2 Lecibsin Vehkaliina) muutti koirakseni ja muutti minut koiraihmiseksi. Iinan kanssa harrastin lähinnä tokoa, mutta muitakin lajeja tuli kokeiltua. Iina kuoli yllättäen ja dramaattisesti vain 8-vuotiaana kauniina heinäkuun iltana saaden sydänkohtauksen kesken lenkin.

Perheeseeni kuuluu avomies Simone, sekä suomenlapinkoira Unnan lisäksi kisakaverini bordercollie Nyyti ja nuori bordercollie Ness. Asumme Porvoossa maalaismaisemissa, jossa koirillakin on tilaa oleilla pihalla.
Kilpailen molempien koirieni kanssa EVL:ssä, tosin Unna on ollut jo useamman vuoden eläkeläinen. Kuulun Nyytin kanssa Kennelliiton alaiseen Tokon maajoukkuevalmennusrenkaaseen. Unnan kanssa olen myös kilpaillut agilityssa, Nyytin kanssa agility on jäänyt nyt vähemmälle sen itsetuhoisen ratakäyttäytymisen vuoksi. Nyytistä olisi varmasti saanut aika huikean agilitykoiran osaavamman ohjaajan käsissä, mutta muutaman hurjan näköisen rengaskehikkokolarin jälkeen päätin jättää lajin muille. Tulevaisuudessa houkuttaisi jälkimetsät, saa nähdä löydänkö itseni joskus ensimmäisestä pk-kokeestani. Toko on ehdottomasti minun lajini, se on kaikessa haastavuudessaan todella palkitsevaa. On mielettömän hienoa saada koira haluamaan treenaamista ja kisaamista yhtä fanaattisesti kuin ohjaajansa, sekä viilata liikkeitä pikku hiljaa kohti sitä omaa ihannetta.

Nyyti

Nyyti

Iina

Lappalaisemme Unna ja Dolla

Lappalaisemme Unna ja Dolla

Yksi kommentti artikkeliin ”Minä

  1. Hei, kasvatatko lappalaiskoiria? Lappalaiskoirat Ry:n nettisivulta löytyi kennelnimi (Vehkaliinan) ja linkki tänne :)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s