Nyytin selän kuulumisia

002

Pikku potilas eilen kotipihalla

Nyyti ei ole nyt onneksi 1,5 viikkoon oireillut enää! Huojentavaa. Liikuntaa tosiaan vähennettiin ja mä omatoimisesti laitoin Nyytiltä jumpat nyt hetkeksi jäihin. Nyytihän ei selkäoireilun alkaessa 2013 kestänyt ollenkaan ristikkäisnostoja ja se meni jumpasta niin kipeäksi ja jumiin, että sitä ei sen koommin jumpattu. Jouduin silloin kiikuttamaan sen yksi aamu suoraan eläinlääkärille kipupiikille ja akupunktioon, kun se oli selkeästi kipeä. Läähätti vain sängyllä ja nuoli etujalkojaan. Tuo on itseasiassa ainoa kerta koko tän kolmivuotisen selkäoireilun aikana, jolloin se on selkeästi vaikuttanut kipeältä. Muistin tuon, ja ajattelin nyt kokeilla että mitä käy jos me ei jumpata ollenkaan. Voi tietty olla sattumaa että oireet lakkasivat samaan aikaan, ja liikunnan vähentäminenkin on voinut vaikuttaa. Olen iltaisin hieronut sitä, ja se oikea takajalka on selkeästi edelleen vähän arka, Nyyti ei haluaisi että sitä hierotaan ollenkaan. Eli voihan olla että kaikki nuo oireiden palaamiset johtuivat liukastumisen aiheuttamasta venähdyksestä. Olin myös yhteydessä Nyytin lääkäriin ja sain ohjeet jatkossa pistää sen täyslepoon hetkeksi, jos oireet palaavat.

Alan taas varovaisesti nostaa liikuntamäärää, kunpa oireilu pysyisi aisoissa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s