Koko porukka

Mulla oli Dolla taas hoidossa muutaman päivän ajan, ja nyt sää suosi – alla siis kuvia koko meidän porukasta. Dolla on siis vanhempieni koira, joka otettiin meille kun ensimmäinen koiramme Iina kuoli yllättäen. Unna oli silloin vain yhdeksän kuukauden ikäinen, mutta onneksi pieni ikäero ei ikinä ole aiheuttanut ongelmia. Pienellä ikäerolla varustettujen lappalaiskoiranarttujen keskinäinen toimeentulo kun ei ole mikään itsestäänselvyys. Onneksi Unna on vanhempi, koska se on perusluonteeltaan vahvempi ja dominoivampi. Dolla on aina ollut rauhallisen nöyrä ja sosiaalinen, nuorempana se oli joissain tilanteissa jopa vähän arka. Se on oikeastaan aika täydellinen perhekoira; riistavietitön, rauhallinen ja tulee aina kaikkien kanssa juttuun. Dollan kaltaisen lapinkoiran voisin hyvin kuvitella vähän ”kädettömällekin” koiran hankkijalle, mutta jos lappalaispopulaatiosta sattuisi osumaan kohdalle Unnan kaltainen koira, voisi sormi mennä suuhun. Monipuolisuus on rikkaus, on hauskaa että samasta rodusta löytyy yksilöitä moneen eri tarpeeseen – kunhan vain tarve kohtaa juuri sen oikean suvun ja pennun. No mutta, alla nyt niitä kuvia.

IMG_4445

IMG_4448

IMG_4482

IMG_4500

IMG_4554

IMG_4559

IMG_4492

IMG_4503

IMG_4507

IMG_4520

IMG_4528

IMG_4468

Vertailun vuoksi meidän lappalaistädit vielä nuorina typyinä, Unna on kuvassa n. 1,5 v. ja Dolla varmaan 1-2 kk vailla vuotias.

Taytekuvia 080

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s