Opinnäytetyö vs. muu elämä

Nyt kun ei ole enää pentuja häiritsemässä keskittymistäni, niin voin ryhtyä syyttämään tokoharrastusta. Kuinka paljon mielenkiintoisempaa onkaan treenata ja lueskella muiden blogeja ja kirjoituksia koirien kanssa harrastamisesta, kuin päntätä kirjoja laadullisesta tutkimuksesta ja sairaanhoitajan ammatillisen osaamisen kehittymisestä. Oli jokseenkin huvittavaa huomata, että joku oli eksynyt blogiini hakukoneen kautta hakusanoilla ”pahimmat mokat opinnäytetyö”. Heh. Täytyy ehkä nöyrtyä myöntämään, että minulla saattaa olla hieman vaikeuksia itseni ja projektini johtamisessa. No mutta onneksi aikataulu on tiukka, joten tulee sitä tekstiäkin tutkimussuunnitelmaan pikku hiljaa lisää.

Koska olen melko paljon ehtinyt roikkumaan netissä, eksyin myös lueskelemaan Lemmikkipalstoilla käytävää keskustelua rodun merkityksestä tokossa. En oikein tiedä mistä ihmeestä joillain harrastajilla on tullut kuva siitä, että bordercollien kanssa harrastaminen ja kisaaminen on pelkkää onnea ja auvoisuutta. Hätkähdyttävin kirjoitus oli sellainen, jossa kirjoittaja kertoi huomanneensa että ”käyttöbortsun omistajilla” ei ole lainkaan kokemusta ongelmista, eivätkä he osaa neuvoa muita koska heidän bordercolliensa ovat aina oppineet kaiken kuin itsestään. Hih, tervetuloa katsomaan meidän treenejä! Ja vaikka muutamana ahdistavana aamuyön tuntina valvomaan viereen ja miettimään millä ihmeellä saa senkin tietyn jutun tokossa nyt toimimaan. (Noloa, olen oikeasti muutaman kerran herännyt yöllä miettimään tuollaisia…) Aika surullista jotenkin, että bordercollieita pidetään jonain ihme otuksina joiden kanssa ei oikeasti tarvitse tehdä edes töitä. Koiria ne ovat siinä missä muutkin, ja jokaisen enemmän ja vähemmänkin menestyneen koirakon takana on varmasti tuhansia tunteja treenejä. Olisi niin hienoa, jos kaikki iloitsisivat vilpittömästi siitä miten hienosti Suomi on lähivuosina pärjännyt tokossa. Surullista että sen sijaan energiaa käytetään kateudelta kalskahtavaan menestyksen väheksymiseen ja koirien mollaamiseen.

Eli kerran bordercolliet oppii kaiken kuin itsestään, niin ehkä mä siis skippaan illan treenit, ja odotan että Nyyti ymmärtäisi että haluan sen askeltavan seuraamisessa rauhallisemmin ja hahmottavan ruudun oikean paikan tuosta kotisohvalta. Iltaruoan jälkeen voisin keskustella sen kanssa väärien tunnarikapuloiden koskettelusta ja iltasaduksi lähetän sille ymmärtäväisiä ajatuksia kaukojen tekniikasta.

7 kommenttia artikkeliin ”Opinnäytetyö vs. muu elämä

  1. Kannatetaan! Nuo voisi tehota treenien sijaan! :D Näytäthän sitten Draamalle videoita ja luet sille sääntöjä yms. Ja sit kun tullaan reissusta, niin Draama osaa kaiken mahdollisen ja mahdottoman ;-)

  2. Tsemppiä opinnäytetyöprojektiin! Vielä on itsellä vähän liian tuoreessa muistissa nuo ajat, joten ei käy kateeksi! Mutta kyllä se siitä valmistuu! :)

    Ja siis häh, eikö niillä bortsuilla olekaan niitä ruutugeenejä, joilla tietävän oikean paikan luonnostaan? :O

  3. Mä olen kans opettanut Errelle numerot, se on agilityssa tosi näppärää ja sitten ei tarvi itse radalla muuta kuin olla vähän ohjaavinaan. JR ei ole ihan vielä oppinut ;)

    • Voi elämä, NE NUMEROT! Siis mä olin jo hylkäämässä koko lajia Nyytin kanssa, mutta numeroiden opettamisellahan siitä selviää. Toivottavasti kukaan ei nyt tee mitään kantelua Sagiin tai johonkin, ettei ne vaan tajua että sen takia bordercolliet pärjää agissa kun ne vaan lukee niitä numeroita. Ei vitsit, mäpäs käyn tänään hakemassa Intersportista juoksutrikoot (että me sitten näytetään Nyytin kanssa siellä ämmämmissä sporttisilta) ja sitten rupean opettamaan niitä numeroita. Ykkösestä kannattaa varmaan aloittaa. Kiitti tosi paljon vinkistä Heidi!!

      • Eipä kestä ;) Ykkösestä kannattaa tosiaan aloittaa ja kahtakymppiä pidemmälle ei ole tarpeen opettaa, eli helppo homma bordercollien kanssa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s