Uudelle vuodelle purtavaa

2012 Nyyti EVL KA KA ilman nollia
Paikallaistuminen 9,8 9,8
Paikallamakuu 9,3 9,3
Seuraaminen 8,9 8,9
Zeta 8,1 8,1
Luoksetulo 6,6 7,9
Ruutu 7,8 9,4
Ohjattu 7,6 9,2
Hyppy 9,2 9,2
Tunnari 8,9 8,9
Kaket 6,8 8,1

Mari oli tehnyt Puuman kokeista inspiroivan keskiarvotaulukon, joten vinkistä innostuneena naputtelin Nyytinkin pisteitä ylös. Ylläolevassa taulukossa on siis Nyytin kuuden EVL-kokeen pisteiden keskiarvot.

Selkeästi tuolta loistaa ne kolme meidän heikointa liikettä, eli zeta, luoksetulo ja kaket. Nollia tuli yhteensä neljästä liikkeestä; luoksetulosta, kakeista, ruudusta ja ohjatusta noudosta. Sinänsä voi ehkä hieman huokaista helpotuksesta, että yhdestäkään samasta liikkeestä ei tullut kahdesti nollaa.

Zetan keskiarvoa laskee kolmen kokeen liikevirhe, eli yhden asennon ollessa virheellinen pisteitä on tullut noissa kolmessa kokeessa vain 7. Muistaakseni joka kerralla kyseessä on ollut istuminen, joka onkin meidän heikoin asento.
Ruudun ja ohjatun nollat on tullut yllättävistä virheistä, jotka eivät ole näkyneet treeneissä (ruudussa varasti seuraamaan, ohjatussa haki oikean sijaan vasemman). Ohjatun ongelma toistui kokeen jälkeen vahvana muutamassa treenissä, eli oikea puoli oli hetken ”rikki” jostain kumman syystä jota en keksinyt. Ruudussa on  työsarkaa ja ongelmia, mutta ne eivät ole vaikuttaneet koepisteisiin. (Nyyti stoppaa herkästi ruudun etureunaan, eli paikka on eri mitä minä haluan sen olevan). 

Luoksetulossa ongelma on ollut todella huono maahanmeno, joka on laskenut pisteitä. Kerran myös muuten ihan hyvästä luoksetulosta lähti 2 p. kun annoin stoppikäskyn liian aikaisin, nolla tuli superhuonosta maahanmenosta josta Nyyti varasti vielä loppuosan.
Kaukoissa ongelmana on se, että Nyyti ei osaa seiso-istu vaihtoa (ja samalla maahan-seiso, joka aiheuttaa sen että seiso-istu on entistä vaikeampi). Olisihan asennoissa muutakin hiottavaa, mutta tuo on se ongelmavaihto jossa koira liikkuu eteenpäin, ja pisteet sen vuoksi alaspäin.

Tasaisesti pisteitä on tullut paikallaoloista (istuminen parempi, myös treeneissä), seuraamisesta, hypystä ja tunnarista. P.olot, tunnari ja hyppy on liikkeet joita treenaan selkeästi vähiten, joten en oikein tiedä mitä tästä pitäisi ajatella. Tunnarissa ollaan seilattu aika tuurilla, koska kokeissa ei ole tapahtunut mitään isompia mokia. Treeneissä on tapahtunut joitain yksittäisiä kamaluuksia, mutta toistuvaa virhettä ei ole.
Seuraamisen opettaminen Nyytille oli varmaan vaikeinta mitä olen tähän mennessä käynyt läpi (Unnan piippaamista lukuunottamatta, mutta sen kanssa mä luovutinkin heti alkuun!), joten täytyy olla tyytyväinen että tämänhetkisellä tasolla ollaan saatu noinkin hyviä pisteitä.

Nyt Nyytille on tullut pentujen takia niin pitkä tauko, että on todella jännä nähdä miten treenit taas käynnistyy helmikuussa. Tavoitteena olisi saada kevään aikana ainakin zetaan ja zetan istumiseen varmuutta, luoksetulon maahanmeno toimimaan, ruudun paikka oikeaksi, kakejen tekniikka kuntoon, paikallaoloihin häiriötreeniä, merkillä oikean paikan vahvistamista ja seuraamisen juoksuosuus tasaisemmaksi. Huh, sitten pitäisi vielä tehdä kokonaisuuksia enemmän palasten treenaamisen lisäksi.

Nyps noin 9 viikon iässä

Nyps 9 vkoa. Tällöin meidän kaikki liikkeet oli vielä täysiä kymppejä! :D

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s