Harmaa pantteri kehässä (ja vähän sen ulkopuolellakin)

Ei kannata opettaa koiralle että kehästä pääsee kaahaamaan suoraan repussa odottavalle palkalle. Se voi vuosien ja koemäärien kasvaessa aiheuttaa ahneelle lappalaiselle hutiloituja suorituksia ja kamalan kiireen kehästä pois. :D Unnalla oli tänään sen verran kiire että se halusi tehdä äkkiä kehässä hommat, jotta pääsee nopeasti SYÖMÄÄN. Totuttuun tapaan Unna piippasi aina kun joutui odottelemaan paikoillaan ja teki hommia aika pitkälti liikkurin käskyistä. :D

Tokoiltiin siis EVL2 pisteillä 226. En ole varmaan ikinä mennyt kokeeseen näin huonoilla valmistelutreeneillä, eli tässä tapauksessa täysin treenaamatta. Enkä ole kyllä varmaan myöskään ikinä ollut näin tyytyväinen Unnan vireeseen, koska Unna oli jopa vähän ylivireessä, joka kostautui sitten varasteluina ja hutilointina. Lappalaisen kanssa kisatessa musta se vireen säilyminen on se tärkein juttu, koska se ei yleensä kierojen jänkhäläisten kanssa ole mikään itsestäänselvyys.

Liikkeet tehtiin sekoitetussa järkässä kahdessa osassa. Tuomarina toimi Marita Packalén, eli jonkun muun kehässä me oltaisiin saatu melkein täyskäsi korttipelissä ja pisteitä sen verran kuin agilityssa on tavoitteena.

Tässä osasuorituspisteet suoritusjärkässä:

Paikallamakuu 10 (PIIPpasi sen verran että piiloon kuului kuuntelematta)
Paikallaistuminen 0 (oli mennyt kai melkein samantien maahan, tässä torpedoitiin myös Nyden Saana-siskon istuminen, joka kilttinä oli katsonut Unna-kaverikoirasta mallia ja mennyt maahan heti Unnan perään)

Zeta 10 (tämä oli kyllä oikeastikin todella hyvä, kannatti varmaan treenata sitä hetki ennen kehään menoa :) Unnalla on kyllä aina ollut hyvät jäävät, kunhan se vaan malttaa kuunnella käskyt kunnolla)
Tunnari 10 (PIIPpasi odotellessa. Mulla oli kapulan viennin ajan ampiainen otsatukassa, meinasi hymy hyytyä kun odotin milloin se tuikkaa! Unna nuuski hyvin, luovutuksessa pomppasi sivulta pois heti kun otin kapulan pois. Tämä toistui muistaakseni joka noudossa…)
Hyppynouto 0 (Varasti kun kapula pysähtyi. Luovutuksessa pomppasi ylös kun otin kapulan pois)
Ohjattu 9 (Oikea. Meinasi juosta merkin ohi! Onneksi kuunteli mun stoppauksen, yleensä ei kuuntele jos on päättänyt jonnekin lähteä. Hyvin haki kapulan, luovutuksessa taas pomppasi)

2 setti:
Luoksetulo 10 (Varasti seisomisesta liikkurin käskystä, muuten muistaakseni ihan ok. Perusasento taisi olla huono)
Ruutu 7 (Ruudussa on ollut nyt enempikin ongelmia, taas toistui samalla tavalla, eli lähti takaviistoon kuin ohjattua tekemään. Kävi kehänauhan ulkopuolellakin kun yritti tarjota kehänauhan kiinnitysmerkkiä. Miljoonan käskyn jälkeen löysi ruutuun. Varasti kuulemma seuraamaan!)
Kaket 6 (Unnalla on yleensä ihan ok kaket, nyt ajatteli vain ruokaa ja vilkuili taaksepäin. Jossain vaihdossa tarvitsi tuplakäskyn, taisi vähän liikkuakin. Possuili lopussa, eli nousi seisomaan (!!) kun palasin viereen!)
Seuraaminen 9 (Ihan ok, yksi todella huono täyskäännös ja pakittamisessa ei ottanut perusasentoa, joka on Unnalle kyllä ihan outo juttu)

Videotakin on ehkä jossain vaiheessa saatavilla. :) Nyt vaan koekalenteria selailemaan, koska Unnan kanssa on aika hauska olla kehässä. Täytyy vaan nyt pistää sitä hieman kuriin ja tehdä kunnon malttitreenejä.

Tällä ilmeellä mentiin tänään! Kuva tosin on vuosia vanha, Unna taitaa olla tässä n. 1,5 vuotias.

2 kommenttia artikkeliin ”Harmaa pantteri kehässä (ja vähän sen ulkopuolellakin)

 1. Unna pantteri <3
  Heh, reppupalkka on voimakas, Kertun kanssa oli käytössä se kaksi kertaa ja sain koko sen loppu-toko'uran' aina evl:aan asti olla tarkkana ettei karkaa autolle sinne repulle syömään, reppua ei enää kentän lähelle voinut ees kisoissa tuoda :)
  Meillä on Kirkkiksellä kivoja kisoja tulossa kolmet nyt syksyllä, sama tuomarikin ekassa ;)
  Laittele viestiä jos kaipaat treeniseuraa :)
  t. Tiina & Miilu

  • Jahas, täytyykin mennä selailemaan koekalenteria. Nyden kanssa ajattelin suunnata seuraavaksi Viron suuntaan, mutta Unnan kanssa voisi käydä vielä muutamat Packalén/Laisi -kokeet tänä syksynä. :D

   Mennään ihmeessä treenaamaan joku päivä, ja ensi viikonloppunahan me nähdään muutenkin!

   Maija

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s