Voivoi…

No niin, nyt on debyytti takana. Nyt kun on vuorokauden miettinyt, ja katsellut suorituksen videolta, niin meillä itseasiassa onnistui tasan yksi liike. Aika positiivista. :D Ainoa asia, josta voin ehkä olla edes vähän tyytyväinen, on se että näköjään Unna tekee -jotain- ja yleensä aina laukalla, vaikka sillä olisi ns. pallo hukassa. Eniten mua ehkä harmittaa näin jälkikäteen mun oma käytös, vaikka itse liikkeet ei nyt mennyt nappiin, niin pitäisi kyllä aina vähän tsempata ja herätellä koiraa ennen seuraavaa liikettä. Hyi minua. Lisäksi kokeessa näkyi ihan alkua lukuunottamatta ( =motivaatio korkeimmillaan?) meidän vähäiset häiriötreenit. Unna otti pitkin koetta häiriötä muista koirista ja hälinästä. Pää pyöri varsinkin sivulla ollessa ennen liikkeiden alkua ja Unna oli koko kokeen hyvin keskittymätön.
Liikejärjestys oli sotkettu täysin, paikallamakuu ekana, sen jälkeen hyppynouto, kaket, ruutu, seuraaminen, luoksetulo, metsku, istuminen, tunnari. Tässä nyt kuitenkin liikekohtaiset sepustukset:

Paikallamakuu 8
Unna oli tosi levoton koko pmakuun ajan. Kaikki häiriö oli oikeastaan koirien takana, joten sen pää pyöri koko sen neljä minuuttia. Piippaili jonkin verran, ja kahdesti tai kolmesti haukahti.

Seuraaminen 8
Eka istuminen vino, hidas käynti oli suorastaan hyvä. Yksi tosi hyvä vasemmalle käännös. Ekassa täyskäännöksessä tuli vähän liikaa sivuetäisyyttä. Askeleet oikealle ja taakse ihan ok. Lopussa kontakti alkoi vähän herpaantua, ja annoin yhden lisäkäskyn. Mukana se pysyi, ja jokseenkin paikallaankin, mutta naama näytti väärään suuntaan. Tuon johdosta askelissa vasemmalle tuli pientä haahuilua.

Istuminen 0
En herättänyt Unnaa yhtään ennen liikettä, lähdin seurauttamaankin ilman että olin pyytänyt kontaktin. Unna näytti siltä että olisin ottanut sen vaan mukana-käskyllä mukaan, ja ”istu” kuullessaan se seisahtui, ei istunut uudestakaan käskystä.

Luoksetulo 8
Tää oli aika karsea. Unna otti häiriötä viereisestä kehästä, ja se kyttäili muualle lähtöasennossa. Meni vasta tokalla maahan. Lähti tulemaan ihan liian lujaa, ja seisomisessa teki niitä hassuja pomppuja varmaan melkein kolme metriä. Maahanmeno oli ihan kiva. Kaikki pätkät hyvällä laukalla, mutta eka liian lujaa.

Ruutu 0

Tää oli jokseenkin mielenkiintoinen juttu. Lähtöpaikalle mentäessä U mun mielestä noteerasi ruudun, kun hetsasin sitä vähän. Käskystä lähti vähän epävarmasti etenemään pari metriä kohti ruutua, mutta päätti vetäistä sivuun ja kävi hyppäämässä n. 30 metrin päässä olleen hyppyesteen… samalla reissulla se vetäisi myös kehästä ulos, jolloin tajusin kutsua sen takaisin.
Tää oli jokseenkin hupaisa suoritus, mutta samalla tosi huolestuttava – mitä ihmettä on käynyt, että sen lemppariliikkeestä on tullut vastenmielinen. :( Nytkin se selkeästi näki ruudun, mutta ei halunnut mennä sinne. Aika samalla fiiliksellä, kuin Tepan kanssa treenatessa pari viikkoa sitten Itiksessä. Yksi vaihtoehto on se, että olen yhdistänyt liikkeen loppuosan liian nopeasti ja liian vähällä treenillä mukaan, jolloin Unnalle on tullut epävarma olo koko liikkeestä. Nyt vaan paljon kuppiruutuja, ja erikseen loppuosaa paljon palkaten.

Hyppynouto 5
Tää olis ollut tosi hyvä, lähti vauhdilla hakemaan ja palauttamaan, mutta just hypätessä pudotti vahingossa kapulan! Kapula kolahti esteen päältä taakse, ja Unna oli hetken ihan pallo hukassa = jäi seisomaan mun eteen. Mä aattelin että tuo nollaa liikkeen, ja otin U:n sivulle. Kun liikkuri ei kiittänyt, niin mä sitten lähetin Unnan hakemaan kapulaa uudestaan. Se toi sen kiltisti, ja saatiin armofemma. Laisi sanoi ettei oikein tiedä miten tuollainen pitäisi arvostella, ja pähkäili aika kauan pisteiden kanssa.

Metsku 10
Ainoa liike joka meni oikeastaan ilman mitään ylläreitä. Ihan ok.

Tunnari 0
Väärä. :/ Unna ei ollut liikkurin mukaan nuuskinut ollenkaan omaa, se kävi ehkä kolme tai neljä kapulaa läpi, ja päätti sitten vaan napata jonkun. Tästä liikkeestä pitäisi nyt saada kiire pois…

Kaket 6,5
Nyt jälkikäteen videolta katsottuna: ihan karseat! Ainakin yksi istuminen meni seisomisen kautta, ja seisomisissa aika poikkeuksetta kaksi askelta eteenpäin. Ainoat jokseenkin siistit vaihdot oli maahanmenoissa.

Kokonaisvaikutus 8

Yht. huimat 160 p!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s